Beste manier om je haren te wassen

Iedereen doet het bijna elke dag, je haren wassen. Het is niet moeilijk, iedereen kan het. Maar vaak is er aan de manier waarop iemand zijn haren was nog wel te verbeteren. Met deze tips was jij voortaan nog beter je haren!

1. Je haren wassen:
Het wassen van je haren kan op vele manieren. En de beste manier? Die is hieronder beschreven. Was je haar ook niet elke dag, dit gaat ten koste van je natuurlijk oliën op je hoofdhuid.

  • Masseer je hoofdhuid bij het haren wassen met shampoo. Doe dit voor ongeveer 40 seconden.
  • Doe iets conditioner op je handen en smeer dit door je haren, van boven naar beneden en goed in de punten. Wacht een paar minuten voordat je de conditioner uitspoelt
  • Probeer op een zo koud mogelijke comfortabele temperatuur je haar voor het laatst uit te wassen. Dit zorgt ervoor dat de haarschubben weer dicht gaan.

2. Je haar drogen
Dep je haar met een handdoek droog, niet gaan wrijven.  Vervolgens kan je je haar natuurlijk op laten drogen of föhnen. Als je gaat föhnen zet hem dan op een koude stand en houd afstand tot je haar. Als je het op een te hete stand te dicht bij je haar houd, dan kan het water in je haar gaan koken en dit komt jouw haar niet ten goede.

3. Je haren borstelen
Probeer het borstelen van nat haar te vermijden, nat haar is kwetsbaarder en zal daardoor sneller breken. Om je haar nadat het droog is makkelijker te borstelen smeer wat leave-in conditioner in je haar als het nog nat is.